Wethouder Huizing opent Nationale Voorleesdagen met kinderen Kids First

23 januari 2020

Wethouder Jeroen Huizing kwam op bezoek bij kinderdagverblijf het Ganzennest in Coevorden. De wethouder opende de Nationale Voorleesdagen door het boek “Moppereend” voor te lezen aan de kinderen. De voorleesochtend was georganiseerd door twee stagiaires; Jennifer en Lyanne, tweedejaars studenten van het Alfa college.

Voorleesontbijt kdv Ganzennest Coevorden 2020 Kids First COP groep

In pyjama

De kinderen mochten deze ochtend in pyjama komen. Eerst genoten ze van een lekker ontbijt dat was klaargemaakt door de pedagogische medewerksters. Om 10 uur zaten de kinderen klaar om voorgelezen te worden door Jeroen Huizing.  De kinderen van Kids First Schoonoord kwamen ook gezellig langs om te luisteren naar de wethouder. Nadat het boek uit was, kregen de kinderen tijd om vragen te stellen of iets te vertellen aan de wethouder. Sommige kinderen maakten hier gretig gebruik van. Zo werd er verteld welke boeken en spelletjes er thuis in de kasten staan, welke pyjama ze aan hadden en welke sokken ze droegen.

Wethouder Huizing leest voor op het Ganzennest in Coevorden- Kids First COP groep

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Het ‘Prentenboek van het Jaar’ staat centraal tijdens deze campagne. De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden in 2020 gehouden van 22 januari t/m 1 februari.

Het Prentenboek van het Jaar is “Moppereend” van Joyce Dunbar en Petr Horacek. Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.