Wij zijn Super Kids!

11 februari 2021

Maandag 15 februari gaat Super Kids van start met thema Muziek en Cultuur op alle BSO’s van kindercentra Kids First COP groep. In dit kwartaal we onze BSO-kinderen een activiteitenaanbod, waarin de kinderen op ontdekkingstocht gaan naar interesses en talenten. Het kwartaal wordt groots afgetrapt met de lancering van een eigen lied.

Esmée Smit (25), bekend van deelname aan The Voice of Holland (2020) en winnares van het muziekprogramma De 5e topper gezocht (2018), heeft een YouTubekanaal waarin ze bekende liedjes covert. Speciaal voor Kids First heeft zij het nummer ‘Wij zijn Super Kids’ geschreven, op melodie van bekend TikTok-lied ‘Savage love’. Kinderen worden uitgedaagd dansjes te maken op het nummer, te filmen en in te sturen. Aan het einde van dit kwartaal zullen zij te zien zijn in de bijbehorende videoclip.

Muziek en Cultuur

Tijdens het thema Muziek en Cultuur staat een talentenjacht centraal, omdat er in ieder kind een talent schuilt. Kids First helpt haar kinderen de eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De komende weken staan er diverse activiteiten op de planning, zo kunnen de kinderen zelf muziekinstrumenten maken of een goocheltruc laten zien. Ook schilderen of tekenen behoort tot de mogelijkheden; ontdekt Kids First wellicht een nieuwe Picasso?

Talentenjacht

“Gezien de BSO’s momenteel alleen open zijn voor noodopvang, zullen alle BSO-kinderen een hand-out vol thuisinspiratie ontvangen. Op deze wijze kunnen alle kinderen hun eigen talenten ontdekken.” Vertelt Esther Ottens, communicatieadviseur Kids First. “Zo staat het kinderen vrij om een eigen (potentieel) talent te laten zien tijdens de talentenjacht. Op de noodopvang filmen we de kinderen en hun talenten. kinderen die thuis zijn mogen hun video insturen via Facebook onder vermelding van #KidsFirstTalent. En aan het einde van dit thema kiezen we een winnaar, die een prijs ontvangt.” aldus Ottens.

Bij Kids First geven we kinderen graag iets mee waar ze de rest van hun leven plezier van hebben, het ontdekken van de talenten tijdens Super Kids is daar onderdeel van.