Avond4daagse in alternatief jasje

10 juni 2020

Kinderen mogen weer naar school en naar de opvang, maar evenementen zijn door het coronavirus tot 1 september afgelast. De meeste Avond4daagse evenementen vallen in deze periode en gaan dus niet door.

Alternatieve Avond4daagse

Loop individueel of met je gezin in vijf dagen een Avond4daagse. Dat betekent vier dagen een verschillende route van 5 of 10 kilometer wandelen. Upload je bewijs en ontvang van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland) en Drenthe gezond een officiële wandeldiploma. WIl je niet in Drenthe wandelen? Maak dan gebruik van de avond4daagse home edition.

Wat moet je doen – voorwaarden

  1. Wandel tussen 1 mei en 1 juli de Alternatieve Avond4daagse. Dit doe je door in deze periode in vijf achtereen volgende dagen, 4x een afstand van 5 of 10 kilometer te wandelen. Er mag 1 rustdag tussen zitten
  2. Hoewel het de Alternatieve Avond4daagse is, mag je ook overdag lopen
  3. Houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid. Loop dus alleen of met je gezin, houd 1,5 meter afstand en als je ziek of verkouden bent blijf dan binnen.
  4. Stuur 4 afbeeldingen(screenshots) in als bewijs dat je 4 verschillende dagen 4 verschillende routes hebt gelopen

Hoe maak je de routes?

Om tot vier verschillende routes te komen adviseert gemeente Drenthe de applicatie Imagine Run/eRoutes te gebruiken. Via de applicatie Imagine Run/eRoutes kan je routes uitzetten met een gewenst aantal kilometers vanaf een gewenste locatie. Je krijgt drie opties. Tip: maak een route een keer iets langer zodat je ook voor de vierde dag een andere route hebt. Neem tijdens het wandelen je mobiele telefoon mee, dan wijst de app je de weg en registreer je de wandeling. maak een screenshot deze moet je uploaden als bewijs. De applicatie is gratis te downloaden in de playstore voor Android en IOS en gemakkelijk te gebruiken. Let erop bij het wandelen dat je je activiteit registreert via de app. Daarna kan je via het logboek zo een screenshot maken van je bewijs. Upload dit bewijs

 

Meer informatie vind je op deze website.