Groene ambassadeursbijeenkomst project Binnenstebuiten

2 juli 2019

Op donderdag 27 juni was er op locatie het Ganzennest in Coevorden een groene ambassadeursbijeenkomst. Dit in het kader van project Binnenstebuiten.

Naast een presentatie van de locatie over de inrichting en uitvoering van de Binnenstebuiten activiteiten, was er de prijsuitreiking van de leukste activiteiten in de week van de groene kinderopvang 2019. De locaties de Mienskar in Akkrum en KDV de Spettertjes hebben een aanmoedigingsprijs gekregen; een kweekpakket om samen met de kinderen bloemen en kruiden te planten en verzorgen. Kindcentrum het Ganzennest uit Coevorden is door de werkgroep aangewezen als winnaar van 2019.

Zij hebben de kinderen en ouders in de week van de groene kinderopvang middels verschillende activiteiten een echte natuurbeleving meegegeven. Bezoeken van de kinderboerderij, plantjes planten, spelen met zand en water, zoeken naar kriebelbeestjes. Thema’s over gezond eten met proeven van de voor kinderen nieuwe en onbekende producten stonden centraal. De kinderen hebben vlinders zien ontwikkelen van ei tot rups, het verpoppen van de rups naar een heuse vlinder om die dan samen in de vrije natuur los te laten.

De locatie ontving een loopkar gevuld met allerlei Binnenstebuiten attributen. Van een hangmat, tot bloemenpers, zand- en waterspeelmateriaal, een klimtouw voor in de boom en nog veel meer bruikbare Binnenstebuiten spullen.