Healthy Ageing week: dammen, dokters en zieke knuffels

22 september 2020

Kids First COP groep slaat de handen in één met Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN).  Waarbij een combinatie van twee welbekende stellingen: ‘Bewegen is goed voor lichaam en geest’ en ‘jong geleerd is oud gedaan’ centraal staat.

Tijdens de Meer gezonde jaren week, van 2 tot 11 oktober, maken de kinderen van Kids First COP groep kennis met alles wat een bijdrage kan leveren aan een gezonde levensstijl, voor nu en later. In samenwerking met Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland zijn er meerdere activiteiten gepland.

Knuffeldokter

Voor de peuters (2-4 jaar) van Kids First de Speelwij zal het consultatiebureau in de Wijert haar deuren openen op dinsdag 6 oktober. De kinderen mogen hun eigen knuffel meenemen naar het knuffelspreekuur, welke grondig onderzocht worden. Ook het tandenpoetsen wordt besproken tijdens dit spreekuur en uiteraard zullen de peuters niet met lege handen naar huis gaan.

Damclinics

Dammen is goed voor het brein, het traint de cognitieve vaardigheden. Daarom zal Fitter Brein op diverse BSO-locaties van Kids First damclinics verzorgen, zodat kinderen zelf in 1,5 uur kunnen ervaren wat de damsport inhoudt. Zo trainen we niet alleen het lichaam, maar ook de geest om fit te blijven.