Kinderopvang | Kolham | Net Dröge (PO)

De peuteropvang Net Dröge beschikt over een lichte, mooi ingerichte binnenruimte. Binnen is de ruimte verdeeld in verschillende hoeken, gericht op de ontwikkeling van peuters. De tuin is omheind waar de peuters heerlijk buiten kunnen spelen. Er is plek om te fietsen, een zandbak en allerlei kleine dingen die het een fijne omgeving maken om te spelen en te ontdekken. We proberen dan ook om elke dag buiten te spelen. Soms, als het prachtig weer is, gaan we picknicken op het gras. Heel gezellig! Dan plukken we meteen aardbeitjes uit ons moestuintje. Dat is smullen!

VVE

We zijn een VVE locatie. Geweldig om te zien hoe sommige peuters met extra aandacht vooruit gaan! De pedagogisch medewerkers zijn heel creatief en hebben veel plezier in hun taak. Knutselen, kleuren, vormen oefenen, plakken, spelletjes, voorlezen, puzzelen en knippen met een schaartje. Ook zingen we liedjes, tellen tot 10, kleuren onderscheiden, blokken stapelen tot de hoogste torens/creaties en spelen in de poppenhoek of met de auto`s. Wat een plezier!

Nieuwe thema`s om mee bezig te gaan over de jaargetijden, sinterklaas, kerst en cadeautjes maken voor moeder- of vaderdag. Hoogtepunt is natuurlijk hun 3e of 4e verjaardagsfeestje met bij behorende muts en `verjaardagstaart`. Als de peuters 4 jaar worden mogen ze naar de (naastgelegen) basisschool. Een hele nieuwe uitdaging voor de kinderen. Gelukkig kunnen wij nog vaak even gezellig met ze `bijkletsen` bij het hekje tussen onze schoolpleinen!
Peuteropvang Net droge is gehuisvest in Kindcentrum Kolham in Kolham.

Boekenpret

In samenwerking met de bibliotheek doet onze peuteropvang mee aan Boekenpret; iedere week krijgen de peuters een zelfgekozen prentenboek mee naar huis om samen met de ouders te lezen. Het voorlezen draagt bij aan de taalontwikkeling en het vergroten van de woordenschat. Bij ons op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan het stimuleren van de taalontwikkeling, door Boekenpret wordt ook u als ouder hierbij betrokken.

In dit landelijk gelegen kindercentrum vinden behalve Peuteropvang Net Droge, een kinderdagopvang, een BSO en de basisschool OBS Oetkomst onder een dak.
Onze peuteropvang is speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar, er zitten maximaal 16 kinderen in een groep. Zij worden begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers. De peuteropvang is een veilige, avontuurlijke plek waarin kinderen gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en in contact komen met leeftijdsgenootjes. Spelenderwijs worden de kinderen voorbereid op de basisschool. Er heerst een gemoedelijke sfeer waar de kinderen zich al snel thuis voelen.

We verwelkomen je kind graag bij de peuteropvang in kindcentrum Kolham!

Je kunt op dit adres ook voor KDV en BSO van Kids First terecht in Kindcentrum Kolham.

Schrijf je in