Kinderopvang | Groningen | Honingboom (PO)

Peuteropvang Pinokkio in Groningen is een locatie voor peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op peuteropvang Pinokkio maken we gebruik van een mooie overzichtelijk ruimte, met duidelijk functiehoeken. Het speelgoed staat overzichtelijk uitgestald in de kasten, zodat kinderen gemakkelijk zien wat er staat.
Bij ieder thema is er ander speelgoed, zodat er steeds nieuwe uitdagingen zijn. We leren de kinderen ook om zorgvuldig om te gaan met spullen en om ze goed op te bergen. Of het nu gaat om plantjes, boeken of puzzeltjes. Zo leren ze om te gaan met dingen die van waarde zijn.

Pinokkio Peuteropvang Groningen - Kids First COP Groep

Op peuteropvang Pinokkio

Wij werken op peuteropvang Pinokkio met één of twee gediplomeerde beroepskrachten, afhankelijk van het aantal peuters. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Elk kind mag bij ons kiezen wat hij of zij wil doen. Ze kunnen zelf spulletjes pakken. We hebben niet van alles 16 stuks en zo leren de kinderen ook geduld te hebben. Als bijvoorbeeld drie kinderen met een lijmpot bezig zijn, moet het vierde kind wel eens even wachten. De basisgedachte is, dat kinderen vooral hun eigen natuurlijke interesse volgen. Wij helpen ze om dat te doen wat ze willen, wij bepalen niet. Zo worden ze zelfstandig.

Je bent van harte welkom om (op afspraak) een kijkje te komen nemen op de groep.

We verwelkomen je kind graag op peuteropvang Pinokkio!

Schrijf je in