Kinderopvang | Groningen| Wigwam (PO)

Peuteropvang De Wigwam is een locatie speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De Wigwam ligt aan de wijkring van Beijum vlakbij basisschool de Beijumkorf. Onze voordeur zit aan de kant van de wijkring. Je bereikt deze ingang door (vanaf de wijkkant) langs de school te lopen, via het fietspad dat naar de school loopt.

Peuteropvang De Wigwam, Beijum Groningen - Kids First COP groep

Peuteropvang De Wigwam, Beijum smakelijke moestuinen Groningen - Kids First COP groepPeuteropvang De Wigwam, Beijum smakelijke moestuinen Groningen - Kids First COP groep

Peuteropvang De Wigwam

Peuteropvang De Wigwam beschikt over een ruime locatie, waar kinderen onder meer gebruik kunnen maken van de mooie speelzolder. Daar kunnen ze lekker ongestoord de trein uitleggen of bouwen met duplo. De buitenruimte is goed afgeschermd. De kinderen fietsen graag op het fietspad rond de boom. Er is wat gras, een grote zandbak en een glijbaan.

Op peuteropvang De Wigwam werken één of twee gediplomeerde beroepskrachten (afhankelijk van het aantal peuters) op de groep en soms een stagiaire. We werken met groepen van maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wij werken met de methode Piramide. Dat betekent dat we met interessante thema’s werken en dat we daar ook diep op ingaan. Als we het over ‘water’ hebben, dan gaan we ook kijken wat je er mee kunt. Warm en koud voelen, sproeien, blokjes erin laten vallen.We helpen kinderen om zelf probleemoplossend bezig te zijn. We houden er ook van om met de kinderen te zingen en te dansen. Er kan en mag veel bij de Wigwam, maar er is wel structuur. We werken groepsmatig, waarbij de mening van elk kind telt.

We zitten in een Vensterwijk. Dat betekent dat we met alle scholen en andere instanties goed samenwerken. Basisschool De Beijumkorf werkt, net als wij, met VVE programma Piramide in de lagere groepen. Wij stemmen de thema’s af. Als de kinderen van groep 1 en 2 daar met het thema ‘huis’ werken, zijn wij er ook mee bezig.

Peuteropvang De Wigwam, Beijum JOGG Groningen - Kids First COP groep

We verwelkomen je kind graag op peuteropvang Wigwam!

Schrijf je in