Peuters ontwikkelen zich op zomerschool Kids First

26 juli 2021

Peuters blijven zich in de zomervakantie ontwikklelen op de zomerschool. Kids First opende de eerste drie weken van de zomervakantie de deuren van haar zomerschool. Kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar zijn welkom om spelenderwijs te leren, andere kinderen te ontmoeten en plezier te maken tijdens de talloze activiteiten.

Op de zomerschool, ook wel bekend als de peutervakantieweken, biedt kinderopvangorganisatie Kids First COP groep een passend aanbod in de ontwikkeling van peuters. Spelenderwijs blijven de kinderen zich in de zomer ontwikkelen, waardoor een goede voorbereiding op de basisschool in stand blijft.

“Bij Kids First vinden we het belangrijk in te zetten op de ontwikkeling en stimulering van taal bij peuters. Daarom bieden we voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan op onze locaties, voor peuters met een indicatie.” vertelt Esther Ottens, communicatieadviseur Kids First. Ze vervolgt: “Waar de reguliere peuteropvang sluit tijdens de zomervakantie, blijven peuters (met een VVE-indicatie) de eerste drie weken kosteloos welkom op locaties in Groningen en Friesland. Tijdens een speciaal zomerprogramma worden o.a. de taalvaardigheden spelenderwijs gestimuleerd”.

Kids First biedt al jaren peuteropvang aan tijdens de zomervakantie. “Elk jaar zijn deze weken een groot succes. Zo zijn er in Groningen activiteiten in het kader van ‘superhelden’, met een knipoog naar de zorg in coronatijden. En in Friesland staan de ‘kriebelbeestjes’ centraal.” aldus Ottens. “Er zijn prachtige activiteitenprogramma’s ontwikkeld door de pedagogisch medewerkers in samenwerking met de VVE-coaches. Ook betrekken we de ouders hierin.”

Activiteiten

De peuters in Groningen gaan o.a. hun eigen politiepet knutselen, auto’s van zorgverleners zoals ambulances en brandweerwagens tellen en er vervolgens over zingen. In Friesland staan er o.a. beweegspellen centraal als ‘vliegen als een vlinder en kruipen als een slak’. “Zo komen we tegemoet in de behoefte aan beweging en de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Daarnaast worden de kriebelbeestjes geïnspecteerd door middel van lichtbakken en vergrootglazen. Al met al genoeg te beleven, wat het leren ook leuk maakt!”.

De voordelen

  • peuters blijven cognitief op niveau;
  • de dagelijkse structuur wordt voortgezet;
  • na de zomervakantie hoeven peuters niet lang te wennen;
  • kansrijke instroming in het basisonderwijs;
  • tijd voor ontspanning en plezier.

Eind deze week sluiten de peutervakantieweken op feestelijke wijze op locatie af.