Tijdelijke sluiting kinderopvang en scholen

15 maart 2020

Update: Bekijk het meest actuele nieuws hier.

Zondag 15 maart heeft het kabinet aangekondigd dat alle kinderopvanglocaties per direct worden gesloten vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 6 april. Het is mogelijk dat deze periode wordt verlengd, de berichtgeving houden we nauwlettend in de gaten.

Kinderopvanglocaties  zijn, net als basisscholen, open voor kinderen van ouders die werken in een sector die van vitaal belang is voor het draaiend houden van onze maatschappelijke structuren en de zorg. Op de website van de Rijksoverheid staan de cruciale beroepsgroepen gepubliceerd.

 

Dit betekent dat alle Kids First locaties gewoon open zijn voor ouders met vitale beroepen. Ook zullen de vaste pedagogisch medewerkers zoveel mogelijk aanwezig zijn. 

 

Mocht u in de cruciale beroepen werkzaam zijn en extra opvang nodig hebben, laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten via planning@kidsfirst.nl. Wij zullen maandag en dinsdag a.s. gebruiken om bij u te inventariseren of u uw kind(eren) wilt laten opvangen. Vervolgens volgt er een plan van aanpak hoe wij de komende periode met deze situatie om zullen omgaan.

NB: kinderen en ouders die gezondheidsklachten hebben zoals verkoudheid, keelpijn, koorts of hoesten mogen niet naar de Kids First locaties komen. 

Het jaarthema van Kids First Kinderopvang is ‘Natuurlijk Samen’. Tijden van crisis brengen veel onzekerheid met zich mee en een ideale oplossing bestaat niet. Maar samen kunnen we heel veel aan.

Wij begrijpen dat er veel vragen en zorgen kunnen leven, de meest gestelde vragen vindt u hier.
Om eventuele overige vragen goed en gestructureerd van een antwoord te kunnen voorzien, verzoeken wij u uw vragen te mailen aan de afdeling Planning.