Home Kinderopvang Gastouderopvang Info voor ouders

Info voor ouders

Onze gastouders

Hecht je veel waarde aan professionaliteit, veiligheid en kwaliteit? Wij ook! Kids First biedt flexibele en huiselijke opvang op maat, voor kinderen van 0 tot 13 jaar, aan huis of bij de gastouder thuis. Samenspelen en ontwikkelen worden bevorderd in een rustige, huiselijke en vertrouwde omgeving. En er is veel ruimte voor individuele aandacht, door opvang in kleine groepjes.
Bij ons kies je zelf de gastouder die voldoet aan jouw wensen, want vertrouwen in de zorg voor je kind is het allerbelangrijkste. Samen bepalen jullie de opvangtijden en de dagindeling. En bij uitval door bijvoorbeeld ziekte, doen we ons best om een alternatief onderkomen te vinden.

Gecertifieerd
Onze gastouders zijn gecertificeerd in kinder-EHBO, hebben een diploma Zorg en Welzijn of een ander geldend diploma en de opvanglocaties voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor kunnen we veiligheid en gezondheid waarborgen. Bekijk hier ons pedagogisch beleidsplan.

Recht op kinderopvangtoeslag
Zowel wij als onze gastouders zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, waardoor jij recht hebt op kinderopvangtoeslag. Daarnaast mag je er dus vanuit gaan dat onze gastouders professioneel zijn en voldoen aan alle wettelijke eisen. Wel zo fijn!

We helpen graag

Heb je vragen over de kosten, gastouder, opvang, opvoeding, het pedagogisch beleidsplan of iets anders? Stel ze gerust! We staan je graag op maandag t/m donderdag telefonisch te woord via 088-0350493. Liever mailen? Dat kan ook, via gob@kidsfirst.nl. Of meld je eenvoudig aan via ons aanmeldformulier.

Werkwijze

Nadat wij het ingevulde aanmeldformulier hebben ontvangen, nemen wij telefonisch contact met jouw op. Tijdens dit gesprek nemen we jouw wensen en mogelijkheden door. Mocht je nog geen voorkeur voor een gastouder hebben, starten wij intern de procedure voor werving en selectie.

Perfecte match
Na het telefoongesprek duiken wij in ons bestand met gastouders en kijken hierbij naar overeenkomsten in wens en aanbod. Mocht de perfecte match niet voorkomen in ons bestand? Dan gaan we daarbuiten voor jou op zoek naar een geschikte gastouder. Indien wij de perfecte match voor jou hebben gevonden, binnen of buiten ons bestand, zullen we jullie met elkaar in contact brengen. Op deze wijze kunnen jullie vrijblijvend kijken of het klikt. Wil je met elkaar in zee gaan? Fijn, dan vindt er een koppelingsgesprek plaats, hierbij is een medewerker van ons gastouderbureau aanwezig. Tijdens dit gesprek worden er afspraken gemaakt over de start van de opvang, de kosten, kinderopvangtoeslag, kassiersfunctie, pedagogisch beleid en overige belangrijke zaken. Wij dragen zorg voor de overeenkomsten.

Bevalt de opvang?
Ook nadat je hebt gekozen voor een gastouder, willen we graag weten of alles naar wens verloopt. Daarom vindt er na ongeveer twee maanden opvang een evaluatie plaats. Hierbij wordt zowel met jou als de gastouder gekeken of o.a. de gemaakte afspraken in de praktijk werken en of je tevreden bent. Dit persoonlijke evaluatiegesprek keert jaarlijks terug, mocht je eerder behoefte hebben aan dit gesprek, mag je dit ten allen tijde bij ons aankaarten. We komen dan graag bij je langs.

Maak kennis met Kids First en schrijf je in!

Inschrijven