Tarieven

Tarieven gastouder

De tarieven voor de opvang bestaan uit twee delen:

  1. Een vergoeding per uur (per kind) aan de gastouder;
  2. De bureaukosten aan het gastouderbureau.

Wij hanteren geen inschrijfkosten of extra kosten voor een tijdelijke vervangende gastouder!

Gastoudervergoeding

De gastouder bepaalt haar eigen uurvergoeding, het gastouderbureau kan hierin adviseren.

Bureaukosten

De bureaukosten voor één kind bedraagt €62,- per maand. Voor twee of meer kinderen betaal je een gezinstarief van €104,- per maand.
Ook kun je kiezen voor een variabel tarief van €1,23 per uur. Dat houdt in dat je per uur betaalt voor de werkelijk afgenomen uren per maand, met een minimum van het opvangcontract. De bureaukosten worden over twaalf maanden berekend.

Komt de gastouder (maximaal drie dagen per week) bij jou thuis? Dan valt hij/zij onder de regeling ‘dienstverlening aan huis’. De gastouder ontvangt hiervoor een vergoeding op basis van het wettelijk bruto minimum uurloon inclusief 8 % vakantietoeslag. Daarnaast heeft hij/zij recht op zes weken doorbetaling bij ziekte en recht op (vier weken doorbetaalde) vakantie. De verplichte werknemersverzekering geldt niet voor hem/haar. Meer informatie betreffende dienstverlening aan huis lees je op de website van de Rijksoverheid.

De betalingen

Het gastouderbureau heeft een kassiersfunctie. Dit betekent dat de betaling aan een gastouder plaatsvindt via het gastouderbureau. Rond de 11e van de maand worden de bureaukosten en de daadwerkelijk afgenomen opvanguren gefactureerd. Rond de 17e van de maand wordt het bedrag geïncasseerd. Het bedrag van de daadwerkelijk afgenomen uren wordt binnen vijf kalenderdagen aan de gastouder overgemaakt.

Tegemoetkoming kinderopvangkosten

Omdat je gebruik maakt van Kids First gastouderbureau, heb je recht op een tegemoetkoming in de kinderopvangkosten. Wij werken namelijk uitsluitend met geregistreerde gastouders, wat een voorwaarde voor deze tegemoetkoming is. Zowel de kosten voor gastouder als de bureaukosten komen in aanmerking voor de tegemoetkoming. De hoogte van de tegemoetkoming kinderopvangtoeslag is afhankelijk van je belastbaar inkomen. Deze wordt uitgekeerd door de belastingdienst, over een jaarlijks door de overheid vastgesteld maximaal bedrag. Bekijk hier de tabel kinderopvangtoeslag.

Proefberekening kinderopvangtoeslag

Om te zien óf en hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, kun je eenvoudig een proefberekening maken via de website van de belastingdienst Proefberekening maken.

Wil je kinderopvangtoeslag aanvragen? Dat kan hier.

Aanmelden

Ben je benieuwd naar de kosten voor een gastouder in jouw situatie? Vul dan vrijblijvend het aanmeldformulier in of bel met het gastouderbureau via telefoonnummer: 088-0350400. Daarna stellen we graag een vrijblijvende offerte voor je op.