De Gravenburger | Kinderdagverblijf | Groningen

Kinderdagverblijf De Gravenburger is gevestigd in de Groninger wijk Gravenburg. In hetzelfde gebouw zitten ook de openbare basisschool De Feniks en Christelijke basisschool De Aquamarijn. We kunnen dan ook met recht spreken over een kindercentrum op deze locatie. De opvangruimtes van het kinderdagverblijf bevinden zich op de begane grond.

KDV de Gravenburger Kids First COP groep Gravenburg Groningen speelgoed dagopvang dagverblijf

  • Gezellige groepen ingericht met speciale hoeken
  • Een veilige plek voor baby’s met o.a. hoge boxen en een grote grondbox
  • De ruimtes staan in verbinding met een mooie tuin
  • Naast de locatie is een Tiny Forest aangelegd

Op kdv de Gravenburger

Natuurlijk gaan we dagelijks naar buiten. Verder organiseren wij meerdere keren per jaar activiteiten zoals een zomerfeest, paasbrunch, lentewandeling en een reisje. Eens per week (elke week op een andere dag) hebben wij een ‘lekker-eten-dag’. Op deze dag ‘koken’ we samen met de kinderen en laten de kleine koks meehelpen groenten snijden, balletjes draaien, bladerdeeg vouwen en ovenschotels vullen.

Een groot voordeel van deze Kids First locatie is, dat kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar hier terecht kunnen. Het kinderdagverblijf werkt samen met BSO de Gravenburger. Kinderen en ouders treffen daardoor veel bekende gezichten als ze van het kinderdagverblijf naar de BSO gaan. Ook hebben wij nauw contact met de basisscholen en zorgen voor een goede overdracht voordat uw kind naar school gaat.

Mogelijkheid tot verlengde opvang, wel graag van te voren aanvragen:
07:00 tot 07:30 uur
18:00 tot 18:30 uur

Op maandag 10 december 2018 hebben 700 leerlingen van OBS de Feniks en CBS Aquamarijn samen met IVN Natuureducatie een Tiny Forest geplant in de wijk Gravenburg in Groningen. “Het is best wel belangrijk dat er genoeg bomen zijn en genoeg leefomgeving voor de dieren,” aldus een van de leerlingen. De kinderen van Kids First COP groep kunnen ook genieten van deze Tiny Forest. Meer informatie vind je hier.