Zieke knuffels op bezoek bij knuffeldokter

3 oktober 2019

De knuffeldokter opent op 9 oktober op het consultatiebureau in de vensterschool in Selwerd haar deuren. Peuters van peuteropvang Ienemini kunnen met hun zieke of gewonde knuffel langskomen op het knuffelspreekuur van GGD Groningen. Deze activiteit is georganiseerd in het kader van de Healthy Ageing Week.

Kinderen die gebruik maken van kinderopvang bij Kids First ontdekken tijdens de Healthy Ageing Week wat mentale gezondheid is en wat ze kunnen doen om goed voor geest én lichaam te zorgen. De kinderopvangorganisatie heeft in deze week, samen met haar samenwerkingspartners, meerdere activiteiten georganiseerd. Mentale gezondheid is van 4 tot en met 13 oktober het thema van de Healthy Ageing Week.

Zieke knuffels op bezoek bij knuffeldokter - Kids First COP groep

Op dinsdag 8 oktober gaan de peuters van De Tamboerijn lunchen met de oudere generatie bij ZINN woonzorgcentrum De Brink in de wijk Helpman. Een dag later zijn de peuters van Jettepet welkom bij ZINN woonzorglocatie De Es in de wijk Selwerd. Deze lunches worden verzorgd door studenten van Noorderpoort. Ouderen en peuters smikkelen van de lunch, zingen hun favoriete kinderliedjes en er is natuurlijk ook tijd om gewoon gezellig te kletsen.

Op dinsdag 8 oktober krijgen de kinderen van BSO de Wigwam in Beijum bezoek van Philip Kocken van Pikobee. Philip zal de kinderen een korte workshop mindfulness geven.

De Healthy Ageing Week wordt op vrijdag 11 oktober met een doktersdate afgesloten bij BSO Wigwam. Psychiater Martje Grootaerts brengt dan een bezoek aan de kinderen. De dates zijn heel informeel, gezellig, interessant en de dokters zullen met veel enthousiasme vertellen over hun werk.

De Healthy Ageing Week is een initiatief van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Aletta Jacobs School of Public Health, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort College, Alfa College, Provincie Groningen, Gemeente Groningen en Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN).